Documentbeheer voor de advocatuur: Verdien een jaarsalaris

Documentbeheer voor de advocatuur is ‘booming’ en daarnaast is er voor advocatenkantoren zelfs een heel modaal jaarsalaris per advocaat per jaar mee te verdienen. Tenminste, dat zegt onderzoeksbureau Gartner. Hoe kan dat? En waarom werken dan nog zoveel advocatenkantoren met pen en papier in plaats van met een goed documentbeheer systeem voor de advocatuur?

Werken als advocaat in de advocatuur is geen kwestie van slapend rijk worden. Hard werken is dan vaker regel dan uitzondering. Desondanks zien de meeste advocaten zich wel verzekerd van een goed inkomen maar zelfs dat lijkt in het gedrang te komen. De concurrentie in de juridische sector en advocatuur rukt flink op mede door de komst van juridische professionals en door de plannen van het kabinet om te korten op de rechtsbijstand.

Gevolg hiervan is dat ook de confrères in deurwaardersland niet gespaard blijven en daarnaast daalt het gemiddelde salaris onder de advocaten ook nog, zo blijkt uit salarisonderzoek in de juridische sector door werving- en selectiebureau Raymakers-vdBruggen. Vijftien representatieve advocatenkantoren namen deel aan het onderzoek. Volgens Raymakers zijn vooral starters straks de dupe, maar ook voor andere advocaten die een schaal opschuiven valt het jaarsalaris straks een stuk lager uit.

Onderscheid uw kantoor met digitaal documentbeheer

Documentbeheer voor advocatuur levert jaarsalaris opVanwege bovenstaande invloeden moeten er andere manieren worden gevonden om een concurrentievoordeel te behalen. De tijd dat een advocaat een positie heeft waarbij cliënten voor hem in de rij stonden is voorbij. Het is tegenwoordig omgedraaid: De advocaat moet anno 2015 zelf op zoek naar zijn cliënten. Dit betekent concurreren met collega’s en soms ook nog eens werken op offertebasis of sleutelen aan het uurloon. Werkt u nog met pen en papier? Dan is het veelal niet nodig om salaris in te leveren. Met een effectief digitaal documentbeheer systeem voor de advocatuur verdient u jaarlijks per advocaat een modaal jaarsalaris extra.

Documentbeheer voor de advocatuur

U doet nog steeds hetzelfde werk maar krijgt er minder voor: Dat is zuur. Maar wat nou als het werk een stuk efficiënter kan? Kantoren en advocaten hebben ook de mogelijkheid om niet op het salaris te bezuinigen maar op andere vlakken, zoals documentbeheer. Door het werken met een goed documentbeheer systeem voor de advocatuur is veel te winnen: Uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner blijkt dat een gemiddeld advocatenkantoor een halve ton per jaar, per advocaat kan besparen. Een opzienbarend bedrag. Dit komt omdat een gemiddeld advocatenkantoor:

  • Gemiddeld 19 kopieën maakt van ieder document
  • Gemiddeld 15 euro spendeert om elk document op te slaan
  • 120 euro kwijt is aan het zoeken naar een foutief opgeslagen document
  • 5 uur bezig is met het herstellen en juist plaatsen van zo’n zoekgeraakt document

Bespaar een modaal jaarsalaris per jaar

In zijn totaliteit spendeert het gemiddelde advocatenkantoor zo’n tien procent van de omzet aan het beheren van documenten. Met veilig digitaal documentbeheer voor advocaten kunnen documenten in fracties van seconden worden opgeslagen, gevonden, geopend of worden gedeeld met een cliënt. Uitgaand van een uurtarief van 180 euro komt de besparing neer op maar liefst 43.200 euro, bijna een modaal jaarsalaris per jaar.

Naast de flinke besparing zoals hier boven genoemd levert de verbetering in efficiënte ook meer tijd op. Meer tijd voor uw cliënt, zijn zaak en daarmee ook direct de kwaliteit van de dienstverlening die u of uw kantoor levert. Vanzelfsprekend leidt dit weer tot een nieuwe stroom van cliënten, die kiezen voor het kantoor die de beste kwaliteit levert. Graag aan de slag met een documentbeheer systeem voor de advocatuur binnen uw kantoor? Lees dan deze tien praktische tips voor de selectie van een document management systeem voor de advocatuur.

Plaats een reactie